Hírek

A PSZ elnökének levele Hanesz Józsefnek, a KLIK megbízott elnökéhez

A Pedagógusok Szakszervezete figyelemfelhívó és tájékoztatást kérő levele a KLIK elnökéhez a társadalombiztosítási járulékok fizetéséről.

A PSZ elnökének levele Hanesz Józsefnek, a KLIK megbízott elnökéhez

                 
PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE
                  ELNÖKÉTÕL

Hanesz József úrnak
a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
megbízott elnöke

Budapest

 

Tisztelt Elnök Úr!

A Pedagógusok Szakszervezetéhez az elmúlt időszakban több jelzés, megkeresés, segítségkérés érkezett amiatt, hogy az állami intézményfenntartó központ keretei között működő köznevelési intézményekben foglalkoztatottak után nem fizetik a társadalombiztosítási járulékot. Az érintettek jelzése szerint emiatt már előfordult, hogy nem jutottak hozzá azokhoz az ingyenes ellátásokhoz, amelyek csak érvényes TAJ-számmal vehetők igénybe.

Tisztelt Elnök Úr!

Feltételezem, hogy egyedi esetekről van szó, azonban megítélésem szerint ez a mulasztás teljes egészében elfogadhatatlan minden munkáltatónál, de különösen abban az esetben, ha az állam a munkáltató.

Tisztelt Elnök Úr!

A Pedagógusok Szakszervezetének képviseletében kérem, soron kívül kezdeményezze annak tisztázását, rendezett-e minden, az állami intézményfenntartó központ keretében foglalkoztatott közalkalmazott társadalombiztosítási helyzete.
Kérem továbbá, tájékoztasson arról, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján hány köznevelési intézményben foglalkoztatott alkalmazottat érint ez a mulasztás.

 

Budapest, 2014. október 21.

Üdvözlettel:
Galló Istvánné

Kapcsolódó dokumentumok: