Hírek

Tájékoztató minősítési eljárásról - tanácsok pedagógusoknak

Tájékoztató minősítési eljárásról - tanácsok pedagógusoknak

Az alábbiakban olvashatják a PSZ Országos Iroda javaslatát azoknak a pedagógusoknak, akiknek van még néhány évük az öregségi nyugdíjig. Az ajánlás kiadását az tette szükségessé, hogy április 30-ig lehet jelentkezni minősítési eljárásra.

                                                                                                           

 

FIGYELEM, FONTOS!!!

(kiegészített változat)

 

 

A sajtóban is megjelent tájékoztatás szerint mindazok, akik

 

  • 2013. szeptember 1. napján tíz évvel az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt álltak és a Pedagógus I. fokozatba vannak besorolva, vagy
  • ideiglenesen kerültek a Pedagógus II. fokozatba,

 

minősítési eljárás nélkül (véglegesen) a Pedagógus II. fokozatba kerülnek.

 

Ezek azonban egyelőre csak tervek; a módosítás nem jelent meg. A besorolás rendje akkor változik, ha változik a jogszabály.

 

Azt javasoljuk ezért, akik az előzőekben megjelölt feltételeknek megfelelnek, április 30. napjáig jelentkezzenek a minősítési eljárásra.

 

Amennyiben a módosító jogszabály időközben hatályba lép, az új szabályok szerint mentesülnek a minősítési eljárásban történő részvétel alól.

 

Tudomásunk szerint az Oktatási Hivatal a jogszabály alapján mentesített, de a minősítési eljárásra jelentkezett kollégákat törölni fogja a 2017. évi minősítési tervből (feltételezhetően a törlést külön, írásban kell kérni).

 

Azok, akik 2013. szeptember 1-jén tíz évvel az öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt álltak, természetesen dönthetnek úgy, hogy - ha a jogszabály-módosítás elmaradása esetén nem kívánnak részt venni a minősítési eljárásban - nem adják be jelentkezésüket az OH-nak. Ők azonban számolhatnak azzal is, hogy nyugdíjba vonulásukig a Pedagógus I. fokozatban maradnak.

 

A módosító jogszabály kihirdetését követően az abban foglaltakról gyorsinformációt teszünk közzé a honlapunkon.

 

 

Budapest, 2016. április 27.

 

 

PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE

Országos Iroda