Hírek

Hallgatói önkormányzatok képviselőivel találkozott a PSZ elnöksége

Hallgatói önkormányzatok képviselőivel találkozott a PSZ elnöksége

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szeretne partneri együttműködést kialakítani a pedagógusképzést végző felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzataival. Ennek előkészítéseként Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke, Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás alelnök a szakszervezet budapesti székházában fogadott hallgatókat 2019. január 24-én.

A tervezett együttműködésben nagy hangsúlyt kapnának a szakmai kérdések, a közös célok. Ilyen például a pedagógusképzés megújítása, a lemorzsolódás megállítása, a pályaelhagyók számának csökkentése, az, hogy minél nagyobb számban lehessen fiatalokkal pótolni a nyugdíjba menő kollégákat. Mint elhangzott, a hallgatók maguk is kidolgozták saját javaslataikat a képzés megreformálására, amelyet a PSZ is szorgalmaz.

A szakszervezeti vezetők felhívták a hallgatók figyelmét a szakszervezeti tagság előnyeire, különösen azért, mert egy pályakezdő munkavállaló nem járatos a munkaügyi kérdésekben. Ráadásul egy dolgozó önállóan nehezebben tudja képviseli érdekeit, ebben viszont jártas a 100 éves múltat felmutató Pedagógusok Szakszervezete. A hallgatók nyitottak voltak az együttműködésre, amelyet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségén keresztül tudnak elképzelni.

Tekintsék meg képgalériánkat!