Hírek

Ajándékot vitt a PSZ a nyugdíjasok budapesti otthonába

Ajándékot vitt a PSZ a nyugdíjasok budapesti otthonába

A Pedagógusok Szakszervezete - a pedagógusnap alkalmából - klímaberendezést adományozott a budapesti Nyugdíjas Pedagógus Otthon lakóinak. Az ajándékot jelképesen Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke adta át a 2019. június 5-én tartott ünnepségen.

Köszöntő beszédében az elnök hangsúlyozta: a PSZ feladata az is, hogy köszönetet mondjon nyugdíjas tagjainak, mindazoknak, akik több évtizeden át nevelgették a gyermekeket. Felidézte: éppen a Pedagógusok Szakszervezete egyetértésével nyitotta meg ezt az otthont 1955-ben az akkori Oktatásügyi Minisztérium. A PSZ anyagi lehetőségeihez mérten rendszeresen támogatja az intézményt, hogy a nyugdíjas pedagógusok - aktív munkájuk befejezése után - méltó környezetben élhessék mindennapjaikat. A közelmúltban ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját a Pedagógusok Szakszervezete. E jeles évforduló, továbbá a pedagógusnap adott alkalmat arra, hogy a PSZ ismét kifejezze köszönetét a nyugdíjas pedagógusoknak, akik régóta vágytak egy klímaberendezésre, hogy klubszobájukban nyáron is tarthassanak foglalkozásokat.

Az adományozásról szóló emléklapot a PSZ elnöke az otthon új igazgatójának adta át. A klímaberendezést a következő napokban szerelik be.

A pedagógusnapi megemlékezés kulturális műsorral ért véget.
 

Tekintse meg képgalériánkat!