Hírek

Szorosabb együttműkődés a győri Széchenyi Egyetem Apáczai Csere János Kara és a Pedagógusok Szakszervezete között

Szorosabb együttműkődés a győri Széchenyi Egyetem Apáczai Csere János Kara és a Pedagógusok Szakszervezete között

Nincs uborkaszezon nyáron sem Győrben! A közös együttműködés kiszélesítésének lehetőségeit keresve találkozott egymással Neubauer Tamás, a Pedagógusok Szakszervezete Győr-Moson-Sopron Megyei szervezetének elnöke valamint dr. Pongrácz Attila dékán és Kövecsesné dr. Gősi Viktória oktatási dékánhelyettes, a Széchenyi Egyetem Apáczai Csere János Karának képviseletében. Az eddig is jó kapcsolat kiszélesítésének lehetőségeit keresték, hogyan lehet a kistanítók számára még jobb esélyeket teremteni, amikor megjelennek a munkaerőpiacon.
A szakszervezet munkajoggal kapcsolatban nyújthat felvilágosítást a pályakezdő pedagógusok számára, valamint tájékoztathatja a fiatalokat a szakmát érintő érdekérvényesítés formáiról, lehetőségeiről, az átalakuló szakszervezeti munkáról. Az érdekképviselet természetesen ezek után is aktívan segíti a Széchenyi Egyetem Apáczai Csere János Karát, segíti a kar által szervezett rendezvények propagálását, keresi a közös rendezvények lebonyolításának formáit, és az Emlékdiplomák átadásában továbbra is segítséget nyújt.
A kötetlen és jóhangulatú eszmecsere mindkét fél számára lehetővé teszi a jövőben, hogy a pályakezdő pedagógusok egy sokkal komplexebb tudással felvértezve léphessenek be majdani munkahelyeikre, két patinás intézmény, egy 100 és egy 240 éves szervezet támogatását élvezve.


Győr, 2019. 07. 23.