Hírek

A korábban bejelentett őszi akciókról is tárgyalt a PSZ Országos Vezetősége

A korábban bejelentett őszi akciókról is tárgyalt a PSZ Országos Vezetősége

Miként a tanévzáró sajtótájékoztatón (2019. június) Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke bejelentette: a tárgyalások eredménytelensége miatt a PSZ ősztől akciókat hirdet, a nyomásgyakorlás erősebb eszközeit is igénybe veszi. Ennek részleteiről tárgyalt a PSZ Országos Vezetősége Siófokon tartott ülésén, 2019. augusztus 22-től 24-ig.

A PSZ főbb követelései között továbbra is a béremelés és az óraszámok csökkentése szerepel. A kormányzati kommunikáció valóságot elfedő állításaival szemben a PSZ Ifjúsági Tagozata nyári akciója már bemutatta, mennyit keresnek a pedagógusok. A fotók - a fizetések feltüntetésével - bejárták a magyar sajtót, volt olyan kép, amelyet több tízezren lájkoltak.

A tanárok adminisztrációval terhelt munkájáról is igyekszik valóságos képet kapni a PSZ: a pedagógusokat rövidesen olyan kérdőív kitöltésére kérjük, amely mutatja, hogy mennyit dolgoznak. Rétvári Bence államtitkár ugyanis a közelmúltban azt mondta: a magyarországi tanároknak más országokhoz képest kisebb a leterheltségük.  Figyelje a honlapunkat, segítse a munkánkat a kérdőív kitöltésével!

Frissítjük a Bérnyomásmérőt is, hogy lássuk: 2019 szeptemberéig mennyi pénzt vett ki a kormány a tanárok zsebéből azzal, hogy nem a minimálbérhez igazítják a béreket.

A napokban sajtótájékoztatót tartunk, ahol ismertetjük a PSZ terveit!

Tekintsék meg képgalériánkat!