Hírek

In memoriam - DANKÓ ERVIN

In memoriam - DANKÓ ERVIN

In memoriam

DANKÓ ERVIN

(1935-2020)

Temetése 2020. március hatodikán, pénteken 13 órakor lesz a szarvasi Evangélikus Új temetőben.

 

Gyászoljuk Dankó Ervin kollégánkat (1935-2020)

Dankó Ervin 1935. január 23-án született Szarvason. Pedagógusi pályáját Örménykúton kezdte. Később Csabacsűdre került, ahol iskolaigazgató lett, onnan vonult nyugdíjba.

Szakszervezetünkbe 1958-ban lépett be. 1963-tól haláláig szakszervezeti tisztségviselő volt. 2013 májusáig Szarvason városi titkárként, Békés megyében titkárhelyettesként végezte szakszervezeti munkáját. Megyei kongresszusi küldöttként is részt vállalt a tagság képviseletében, továbbá Intéző Bizottsági tag is volt. Szakszervezeti képviselőként igyekezett a mindenkori döntéshozókkal korrekt kapcsolatot tartani, így nyugodt körülményeket teremtett a helyi szervezetek fejlődéséhez. Bölcs tanácsaival segítette titkárait, hogy céljuk megvalósulhasson.

2013-tól a PSZ Országos Nyugdíjas Tagozatába is beválasztották. Szívén viselte ennek a korosztálynak a gondjait. Felméréseket készített, kutatást is végzett az idősek problémáiról.

Több éven át üzemeltette a PSZ szarvasi üdülőjét. Próbálta a pihenni vágyók minden kívánságát teljesíteni. A terület vonzóvá tételéhez a várostól kért és kapott sok segítséget.

Szakszervezeti munkájáért megkapta az Eötvös József kitüntetés bronz, ezüst, arany és vas fokozatát. 2018-ban elnöki dicséretben részesült.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!