Hírek

Rendőrökkel szüntetnék meg a tanárbántalmazást - a PSZ nem támogatja az „iskolarendőrséget”

Rendőrökkel szüntetnék meg a tanárbántalmazást - a PSZ nem támogatja az „iskolarendőrséget”

Az iskolai agressziónak csak a tüneti kezelésére lesz elég a rendőrségi szervek iskolai megjelenése. A PSZ alelnöke, Totyik Tamás úgy véli: a hatékony megelőzésre nem fektet elég hangsúlyt az oktatásirányítás. Azt sem látni, milyen forrásból finanszíroznák az iskolai rendvédelmi szervek működését. Előzőleg az Emmi közölte: benyújtotta a parlamentnek a köznevelési törvény módosításáról szóló javaslatát, ennek középpontjában a pedagógusok fokozott védelme áll. A módosítás megteremti annak lehetőségét, hogy szükség esetén a rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv bevonható legyen a pedagógusok védelmére.

https://nepszava.hu/3079609_rendorokkel-szuntetnek-meg-a-tanarbantalmazast

A PSZ alelnöke (2020. május 27-én) a Klubrádió hírműsorának is azt mondta: a pedagógusok bántalmazását, az iskolai agressziót inkább pedagógiai eszközökkel kell megszüntetni. Több szakember, pl. pszichológus kellene az iskolákban. A törvénymódosítás azt a kérdést is felveti: minden tanteremben lesz rendőr?

https://www.youtube.com/watch?v=wxpofROSy4U&feature=youtu.be

Totyik Tamás alelnök az Inforádiónak azt is mondta: a szakszervezetnek elküldött jogszabály-tervezetben nem is szerepelt az „iskolarendőrség”. Az Emmi közleményének más pontjaira is kitért az alelnök az interjúban, pl. a végzettségre, az ingyenes tankönyvekre.

https://www.youtube.com/watch?v=d5-Cva9zJAA

 

Fotó: Shutterstock