Hírek

Jogi csűrés-csavarás folyik a végkielégítések kifizetésével a szakképzésben

Jogi csűrés-csavarás folyik a végkielégítések kifizetésével a szakképzésben

Nem akarják kifizetni június 30-ai hatállyal a végkielégítését azoknak a szakképzésben dolgozó oktatóknak, akik úgy döntöttek, nem fogadják el az új bérajánlatot és a munkaszerződést – hangzott el a PSZ tanévzáró sajtótájékoztatóján. A szakképzési centrumok csak azoknak fizetnének végkielégítést, akik jogviszonyuk megszűnése után 60 napig nem tudnak elhelyezkedni. Gosztonyi Gábor, a PSZ szakképzésért felelős alelnöke a Klubrádió Reggeli gyors c. műsorának 2020. június 16-án azt mondta: jogi csűrés-csavarással akarják megakadályozni a végkielégítés kifizetését. A PSZ saját felmérése szerint a válaszadók 17%-a nem vállalja, hogy tovább foglalkoztassák.

https://www.youtube.com/watch?v=mCm7BzR4pb8&feature=youtu.be

 

Fejetlenség az átszervezésben

A Népszava nemcsak a végkielégítésekkel foglalkozott, hanem az agrárszakképzési intézményekkel is. A PSZ alelnöke, Gosztonyi Gábor szerint újabb bizonyíték a fejetlenségre az agrárszakképzési intézmények átszervezése. A hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium például néhány hét alatt három levelet is kapott arról, melyik újonnan létrejövő agrárszakképzési centrumhoz fognak tartozni – mindegyik levélben más centrum volt megjelölve. – „Romlott hab” a tortán, hogy a hajdúböszörményi intézmény néhány dolgozója olyan levelet kapott, amelyben a munkavégzés helyeként a 132,5 kilométerrel távolabb lévő putnoki Serényi Béla Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola van megjelölve. A kollégák azóta is várják az illetékesektől a választ.

https://nepszava.hu/3081652_vegkielegites-nelkul-maradhatnak-azok-a-szakkepzesben-dolgozok-akik-nemet-mondanak-uj-berajanlataikra