Hírek

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tiltakozik a szakképzésben foglalkoztatottakkal szembeni sorozatos jogsértések ellen

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) tiltakozik a szakképzésben foglalkoztatottakkal szembeni sorozatos jogsértések ellen

A 2020. június 30-a utáni továbbfoglalkoztatásukat nem kérő egyes kollégák jelzései alapján szabadságukat jogsértően íratja ki a munkáltató!

Szintén a szakképzésből távozó kollégák panaszolják, hogy végkielégítésüket jogsértő módon, közalkalmazotti jogviszonyuk 2020. június 30. napján történő megszűnését követő 60. napon akarják kifizetni a munkáltatók!

Egyes létrejövő agrárcentrumok több mint 100 km-re felajánlott munkavégzési helyszínnel tennék lehetetlenné a pedagógusok munkavégzését, miközben a felajánlott helyszínen adott munkakör nem is létezik!

A teljesítményértékelés az iskolák jelzései alapján, számos helyen önkényesen, igazságtalanul és megalapozatlanul történt, ami súlyos aránytalanságokat szült!

A PSZ követeli, hogy az állami munkáltatók járjanak el jogszerűen a szakképzésben foglalkoztatottakkal szemben, szüntessék be haladéktalanul a jogsértő munkáltatói intézkedéseket!

Szakszervezeti tagjaink készek követelésüket végső esetben munkaügyi perben érvényesíteni, amelyhez a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) minden segítséget megad, ide értve a jogi képviselet ellátását is!

 

Budapest, 2020. június 26.

Pedagógusok Szakszervezete