Bemutatkozás

Bemutatkozás

 

Elnök

SZABÓ ZSUZSANNA 1957-ben született a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton. A nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett tanító szakos diplomát, majd Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közoktatási és érdekképviseleti vezető oklevelet.

Tanítói munkáját a szolnoki Széchenyi Körúti Általános Iskolában kezdte, folyamatosan osztályfőnökként is dolgozva. Részt vett pedagógusi komplex értékelési modellek és intézményi értékelési programok kidolgozásában és a Comenius 2000 minőségfejlesztési program támogató szakértői csoportjában.

1975-től a Pedagógusok Szakszervezetének tagja, 2000 óta alapszervezeti titkár. 2003-2008 között függetlenített titkár Jász-Nagykun-Szolnok megyében, emellett az Országos Vezetőség tagja. 2008 óta a Szakszervezet alelnöke, egyben a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma ügyvivő testületének is tagja.

A PSZ XXIX. Tisztújító Kongresszusa 2018. június 30-án elnökké választotta.

 

Alelnök

GOSZTONYI GÁBOR 1969-ben született Budapesten. Az ELTE TFK-n szerzett történelem-orosz szakos általános iskolai, majd az ELTE BTK-n történelem szakos középiskolai tanár diplomát. A BMGE Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán pedig 2005-ben végzett közoktatási vezetőként.

Pályáját általános iskolákban kezdte, majd az Öveges József Középiskolában töltött 16 évet történelemtanárként. Ezen időszak alatt segítette az SNI-s és BTM-es diákok érettségihez való jutását – pedagógusként és osztályfőnökként egyaránt. A diákönkormányzat munkáját segítő pedagógusként koordinálta a tanórán kívüli szakmai és közösségi programok megszervezését. Több iskolai projektben is fontos szerepet vállalt, tagja volt a Dél-Budai TISZK közösségi csoportjának, több éven át vezetője volt a történelem munkaközösségnek.

2008-tól diák-önkormányzati szaktanácsadó, 2010-től pedig érettségi elnöki feladatokat is ellátott. 2015-től, mint mesterpedagógus, köznevelési szakértőként is dolgozott.

2003-ban lépett be a Pedagógusok Szakszervezetébe, a következő évben az iskolai alapszervezet titkárává választották, ekkor kapcsolódott be a PSZ Budapesti Szakoktatási Szervezetének munkájába. A PSZ XXVI. kongresszusa 2016. március 6-án a szakszervezet alelnökévé választotta.

A PSZ XXIX. Tisztújító Kongresszusa 2018. június 30-án újraválasztotta alelnöknek.

 

Alelnök

TOTYIK TAMÁS 1964-ben született. Nyíregyházán, a Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett matematika-földrajz szakos általános iskolai tanári diplomát, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen közoktatásvezetői oklevelet. Oktatásinformatikusi végzettsége mellett 2013-ban „Pedagógiai értékelés és mérés” (msc) szakon végzett az Eszterházy Károly Főiskolán.

2015-től mesterpedagógus, közoktatási szakértő és szaktanácsadó. Részt vett az országos kompetenciamérés matematikai feladatíró csapatának munkájában. Rendszeresen publikál oktatást, szegénységet és a digitális világot érintő témákban.

30 éven keresztül Nagyhegyesen, a Veres Péter Általános Iskolában tanított matematikát, földrajzot és informatikát. Alapítója volt a Szabó László Alapfokú Művészeti Iskolának Hajdúszoboszlón, majd 6 évig vezetői feladatokat is ellátott az intézményben.

33 éve tagja a Pedagógusok Szakszervezetének. 18 éven át alapszervezeti titkár volt, később a járási titkári feladatokat is ellátta.

A PSZ XXIX. Tisztújító Kongresszusa 2018. június 30-án választotta meg alelnöknek.