Pedagógusok Szakszervezete

Pedagógusok Szakszervezete

A Pedagógusok Szakszervezete Magyarország legnagyobb és legrégebbi oktatási érdekvédelmi csoportja, jogelődünk az 1918-ban megalakult Magyarországi Tanítók Szakszervezete volt. Több mint 25 ezer fős tagságunk az ország valamennyi megyéjének másfél ezernél is több iskoláját és óvodáját képviseli. Jelen vagyunk állami, önkormányzati és egyházi fenntartású intézményekben és egyetemi gyakorlóiskolákban egyaránt.

Alapszervezeteink megtalálhatóak a közoktatás mindén szintjén és szakterületén az óvodáktól az általános és középiskolákon át a szakképzésig, a gyógypedagógiai intézményekig és a gyermekotthonokig.

A munkavállalók érdekeit Magyarországon az Alaptörvény előírása szerint csak a szakszervezetek képviselhetik. Tagjaink mellett állunk minden esetben az intézményfenntartókkal, az illetékes minisztériumokkal vagy bármely más szervezettel szemben. Ha jogsérelem vagy méltánytalan bánásmód áldozata lesz a munkahelyén, forduljon bátran segítségért a Pedagógusok Szakszervezetéhez!

Az érdekvédelemhez szükséges erőt elsősorban a mögöttünk álló taglétszám adja. Minél több kolléga dönt úgy, csatlakozik a Pedagógusok Szakszervezetéhez, annál nagyobb súllyal esik latba a szavunk a fenntartókkal és a mindenkori oktatási kormányzattal folytatott egyeztetéseken.

Együtt biztonságosabb, mi nem hagyjuk magára.

Álljon ki a jogaiért ön is és csatlakozzon a Pedagógusok Szakszervezetéhez!