Hírek

A Pedagógusok Szakszervezetének  közleménye a szakma becsületének megsértésérõl

 

 

A Pedagógusok Szakszervezetének  közleménye a szakma becsületének megsértésérõl

 

A Pedagógusok Szakszervezetének

k ö z l e m é n y e

a szakma becsületének megsértésérõl

 

A Pedagógusok Szakszervezete minden pedagógus nevében tiltakozik az ellen, hogy egy humorosnak szánt, de a valóságban cseppet sem vicces reklámmal megsértsék, hiteltelenítsék a pedagógusokat, rombolják a szakma becsületét, a pedagóguspálya presztízsét!

A Pedagógusok Szakszervezete tiltakozik az ellen, hogy az egyik, használtcikkeket eladásra és megvételre kínáló ingyenes hirdetõ portál saját népszerűsítése érdekében egy tanárt, személyén keresztül pedig egy egész szakmát aláz a sárga porig!

A Pedagógusok Szakszervezete tiltakozik az ellen, hogy az egyik, használtcikkeket eladásra és megvételre kínáló ingyenes hirdetõ portál saját népszerűsítése érdekében elfogadhatónak állítsa be a korrupciót, arra biztasson, tanítson gyerekeket!

A tévében látható reklámban a tisztes szegénység látszatába öltöztetett Baradlai tanár úr a használtcikk portálon fellelve végre egy, a pénztárcájának leginkább megfelelõ közlekedési eszközt, egy biciklit, elindul, hogy megvegye azt. Találkozik is az eladóval, de annyira elmerül az áhított járgány látványában, hogy az utolsó pillanatban veszi észre, a portékát egyik tanítványa, Kerekes kínálja eladásra. Ám a tanár annyira szeretné a biciklit, hogy túlteszi magát ezen, kipróbálja, és meg akarja venni. Amikor a kamasz közli az árát, Baradlai tanár úr alkudozni kezd: „Nem lehetne egy ötössel kevesebb?” A srác a biztos anyagi körülmények között élõk magabiztosságával vágja rá: „Itt egy ötössel kevesebb, ott egy ötössel több…”
A reklámírók ugyan a homályban hagyják, mi erre a pedagógus válasza, de abból, hogy Baradlai tanár úr végül elkarikázik a bringával – a „Kis pénz, kis foci” országában azt sugallják, elég szegény, gyáva és megalkuvó ahhoz, hogy korrupt is legyen.

A Pedagógusok Szakszervezete tiltakozik az ellen, hogy a tanárokat korruptnak láttassák, a gyerekeket korrupcióra biztassák, még ha csak egy reklámban teszik is azt!

A Pedagógusok Szakszervezete kijelenti, mindezt csak egy olyan országban lehet megtenni, ahol a jövõt oktató és nevelõ pedagógusokat nem értékteremtõnek, hanem zsinóron rángatott báboknak tekintik, és ebbõl fakadóan a közvélemény pusztán megvehetõ cselédnek!

A reklámírók ennek a közvélekedésnek az alapján akartak humorosnak szánt olcsó megoldást, jó fogást találni egy szakmán. Nem sikerült! A koncepció végtelenül elkeserítõ, elhibázott, országot, jövõt romboló!

A Pedagógusok Szakszervezete – ahogy Karinthy Frigyes is tette – humorban nem ismer tréfát! Minden becsületes, tisztességes, minden körülmények ellenére a jövõ nevelését szem elõtt tartó, azért dolgozó szakma nevében követeli a cseppet sem vicces reklám levételét!

A Pedagógusok Szakszervezete követeli a reklám alkotóitól a becsületükben megsértett pedagógusok megkövetését!

 

Budapest, 2014. május 27.

Pedagógusok Szakszervezete