Hírek

Közlemény a PSZ elnökét ért méltatlan támadásokról

Visszautasítjuk méltatlan támadásokat, a szervezet jó hírét csorbító valótlan kijelentéskkel szemben jogi lépéseket teszünk.

Közlemény a PSZ elnökét ért méltatlan támadásokról

A Pedagógusok Szakszervezete Elnöksége visszautasítja azokat a méltatlan támadásokat, amelyek a PSZ elsõ számú vezetõjét és képviselõjét, Galló Istvánnét érték (lsd. Magyar Hírlap 2010. december 2. „Gallóné titkaiból" című, B.K. monogrammal megjelent cikk)

A Pedagógusok Szakszervezete Elnöksége (11 fõ) tájékoztatja a közvéleményt, hogy az Elnökség 2009. november 30. napján döntött arról, hogy Árok Antal, volt megbízott elnök halálával megüresedõ MKB igazgatótanácsi tagságára a Pedagógusok Szakszervezete jelenlegi vezetõjét delegálja. A Pedagógusok Szakszervezetének önálló önkéntes nyugdíjpénztára volt, amely 2000-ben, a nyugdíjpénztár biztosítókká való átalakításakor a PSZ Országos Vezetõségének döntése alapján Magyar Kereskedelmi Bankba olvadt be. Miután ez a szakszervezeti tagok magánvagyona is, ezért logikus volt, hogy a Pedagógusok Szakszervezete elsõ számú vezetõjét bízták meg az MKB igazgatótanácsában a felügyeleti jog gyakorlásával.

A fent említett cikk PSZ elsõ számú vezetõjének támadásán túl valótlanságokat és csúsztatásokat tartalmaz. Megkérdõjelezi a PSZ több éves munkáját és becsületét, hiszen a PSZ a dolgozók érdekeinek védelmében minden évben tüntetett, függetlenül attól, hogy milyen kormány vezette az országot.

Most sem a kormány ellen, hanem a kormány intézkedései ellen emeli fel a szavát. Ezért csatlakozott a PSZ Országos Vezetõsége döntése alapján a három szakszervezeti konföderáció, a SZEF, az Autonómok és az MSZOSZ demonstrációjához.

A Pedagógusok Szakszervezete Elnöksége tájékoztatja a közvéleményt, hogy minden, a szervezet jó hírnevét csorbító valótlan kijelentések ellen a Pedagógusok Szakszervezete jogi úton fog fellépni.