Hírek

A PSZ közleménye a magánnyugdíj-pénztárból történõ kilépéssel kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozatról

A PSZ javasolja tagjainak, hogy tegyenek jogfenntartó nyilatkozatot, hogy késõbb esetleg veszteség nélkül tudjanak visszatérni a magánnyugdíj-pénztárakba. Linkek a tájékoztatóhoz illetve a nyilatkozathoz!

A PSZ közleménye a magánnyugdíj-pénztárból történõ kilépéssel kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozatról

A Pedagógusok Szakszervezetének

k ö z l e m é n y e

a magán-nyugdíjpénztárból történõ kilépéssel kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozatról

A Pedagógusok Szakszervezete javasolja tagjainak, hogy éljenek a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete által biztosított lehetõséggel, és tegyenek jogfenntartó nyilatkozatot ahhoz kapcsolódóan, hogy az Országgyűlés által hozott törvény alapján megszűnik a magán-nyugdíjpénztári tagságuk. Az errõl rendelkezõ törvény elõkészítésébe a szakszervezeteket a kormány nem vonta be, ily módon nem volt lehetõségük arra, hogy kifejtsék véleményüket, elmondják javaslataikat.

A Pedagógusok Szakszervezete egyetért azzal, hogy az Országgyűlésnek ez a döntése nem egyeztethetõ össze a jogállamiság követelményeivel, sérti a tulajdonhoz való jogot és ezért alkotmánysértõ.

A jogfenntartó nyilatkozat nem csak ahhoz nyújt lehetõséget, hogy a nyilatkozó a késõbbiek során veszteség nélkül vissza tudjon térni a magán-nyugdíjpénztárba, hanem ahhoz is, hogy érvényesíteni tudja esetleges kárigényét. A nyilatkozat alkalmas annak kifejezésére is, hogy milyen mozgósító erõvel rendelkeznek a szakszervezetek, továbbá, hogy az emberek merik vállalni a Kormány szándékaival ellentétes véleményüket is.

A közlemény mellékleteként közzétesszük a VDSZ tájékoztatóját, továbbá a nyilatkozat megtételéhez szükséges, letölthetõ nyomtatványt. A nyilatkozatot a VDSZ címére kell megküldeni vagy elvinni, 1068. Budapest, Benczúr utca 45.

 

Pedagógusok Szakszervezete

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

 

Bõvebb információ, tájékoztató, valamint a jogfenntartó nyilatkozat a VDSZ honlapján található:

http://www.vdsz.hu/hirek/jogfenntarto_nyilatkozat__ujabb_esely_a_nyugdijpenztari_tagsagert_/

http://vdsz.hu/files/1/251/mnyp_nyilatkozat.pdf