Hírek

A PSZ közleménye az Oktatási Államtitkárság Útravaló ösztöndíjprogrammal kapcsolatos nyilatkozatáról

A PSZ nem tartja elfogadhatónak a pályázaton nyertes közoktatási intézmények lebonyolítási költségeihez való hozzájárulás kifizetésének, valamint a mentori kiegészítõ ösztöndíjak kifizetésének elmaradását.

A PSZ közleménye az Oktatási Államtitkárság Útravaló ösztöndíjprogrammal kapcsolatos nyilatkozatáról

Az Oktatási Államtitkárság közleményében azt állítja, hogy a Pedagógusok Szakszervezete tévedett, amikor felhívta a figyelmet arra, hogy az Útravaló ösztöndíjprogram támogatásának egy részét a kormányzat elvonta. Az Államtitkárság kiemelte, hogy a napokban bejelentett összkormányzati költségvetési zárolás nem érintette a programot, hanem központi utasításban elrendelte annak védettségét.

Az Államtitkárság tévedett, mivel a Pedagógusok Szakszervezete nem azt állította, hogy az idei költségvetési zárolás érintette az Útravaló ösztöndíjprogramot. A Pedagógusok Szakszervezete a Nemzeti Erõforrás Minisztérium által kiadott közlemény alapján hívta fel a figyelmet arra, hogy nem tartja elfogadhatónak a pályázaton nyertes közoktatási intézmények lebonyolítási költségeihez való hozzájárulás kifizetésének, valamint a mentori kiegészítõ ösztöndíjak kifizetésének elmaradását.[forrás: Wekerle Sándor Alapkezelõ honlapja]

Budapest, 2011. február 24.

Pedagógusok Szakszervezet