Hírek

A PSZ közleménye Balog Zoltánnal, az Emberi Erõforrások Minisztériuma miniszterével történõ találkozóról

A találkozón részvevõ felek egyetértettek abban a kérdésben, hogy az új – állami – oktatásirányítás rendszerében is szükség van a szakszervezeti érdekegyeztetés fenntartására.

A PSZ közleménye Balog Zoltánnal, az Emberi Erõforrások Minisztériuma miniszterével történõ találkozóról

A Pedagógusok Szakszervezetének kezdeményezésére 2012. július 23-án mintegy ötven perces megbeszélésre került sor a Pedagógusok Szakszervezete elnöke, Galló Istvánné és az Emberi Erõforrások Minisztériumának minisztere, Balog Zoltán között.

A szívélyes hangú találkozón mindkét fél egyetértett abban a kérdésben, hogy az új – állami – oktatásirányítás rendszerében is szükség van a szakszervezeti érdekegyeztetés fenntartására. A miniszter ígéretet tett arra, hogy elkészítteti az együttműködés új rendszerének felépítésére és működésére vonatkozó minisztériumi javaslatot. A találkozón nem volt vita abban a kérdésben sem, hogy a köznevelés zökkenõmentes, folyamatos működtetése, a megalapozott döntés-elõkészítés mind a két fél érdeke, amelyhez a szakszervezet a szakmai tapasztalataira épített érdekképviseleti tevékenységével minden döntéshozó szinten segítséget adhat.

A találkozó résztvevõi szükségesnek tartják a további személyes találkozókat, és megegyeztek abban is, hogy az együttműködés kölcsönös szándékát megállapodásban rögzítik.

Budapest, 2012. július 23.                                                            

Pedagógusok Szakszervezete