Hírek

Pedagógus igazolvány nyugdíjas pedagógusok részére

A PSZ tájékoztatója.

Pedagógus igazolvány nyugdíjas pedagógusok részére

A PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETÉNEK TÁJÉKOZTATÓJA

a pedagógus igazolvány nyugdíjasok részére történõ kiállításáról

1. Annak, akit pedagógus-munkakörbõl helyeznek vagy helyeztek nyugállományba, az utolsó munkáltatója állítja ki a pedagógus igazolványt.

2. Ha a 1. pont alapján kiállított pedagógus igazolvány elveszik, megrongálódik, megsemmisül, vagy a feltüntetett adatok megváltoznak, a pedagógus igazolvány cseréjét a fõvárosi és megyei kormányhivataltó lehet kérni. A kormányhivatal akkor állít ki pedagógus igazolványt, ha az érintett a kormányhivatal elõtt igazolja a személyazonosságát és azt, hogy pedagógus-munkakörbõl ment nyugdíjba, írásban hozzájárul a személyes adatainak kezeléséhez, tárolásához, továbbá az Oktatási Hivatal igazolja, hogy az utolsó munkahelyként megnevezett munkáltató szerepel vagy szerepelt a KIR adatbázisában. A pedagógus igazolvány kiállításához szükség van továbbá egy igazolványképre és a 3. pont  szerinti igazgatási szolgáltatási díj megfizetésére.

3. A kormányhivatal által kiállított pedagógus igazolvány igazgatási szolgáltatási díja, ha az igazolványt postai úton kéri kézbesíteni a jogosult, 1175 forint, ha személyesen veszi át, 875 Ft. Az igazgatási szolgáltatási díjat átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással lehet befizetni.