Hírek

Sürgõs jogi tájékoztató

Mégis mód van arra, hogy 2011. december 31. napjáig azok tekintetében is megtörténhet a közalkalmazotti jogviszony megszüntetésére irányuló írásbeli közlés, akiknél a felmentési, lemondási idõ 2012-ben kezdõdik és fejezõdik be, vagy a közös megegyezéssel történõ jogviszony-megszüntetés idõpontja 2012-re esik.

Sürgõs jogi tájékoztató

A korhatár elõtti nyugdíjak megszüntetésével és a korhatár elõtti ellátással kapcsolatos korábbi tájékoztatóinkhoz kapcsolódva felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Országgyűlés által december 20-án elfogadott, de még ki nem hirdetett, A megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról és egyes törvények módosításáról szóló törvényben foglaltak (T/5000 sz. törvényjavaslat) alapján mégis mód van arra, hogy 2011. december 31. napjáig azok tekintetében is megtörténhet a közalkalmazotti jogviszony (munkaviszony) megszüntetésére irányuló írásbeli közlés (felmentés, lemondás stb. közlése a másik féllel vagy a közös megegyezés), akiknél a felmentési (felmondási), lemondási idõ 2012-ben kezdõdik és fejezõdik be, vagy a közös megegyezéssel történõ jogviszony-megszüntetés idõpontja 2012-re esik.

 A felmentés (munkáltatói felmondás) indoka – ahogy ezt a minta is tartalmazza – minden esetben a Kjt. 30. § (1) bekezdés e) pontja legyen.

 Budapest, 2011. december 21.

 Pedagógusok Szakszervezete

Országos Iroda