Hírek

Bajai Hírhatár

“Mert veled is megtörténhet!” címmel nyilvános fórumot tartott a PSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2014. szeptember 22-én, Baján. A helyi Hírhatár internetes portál is tudósított a rendezvényről és fotókat is közreadott.

Bajai Hírhatár

Mert veled is megtörténhet címmel nyilvános fórumot tartott a Pedagógusok Szakszervezet Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2014.09.22.-én Baján.

Közel százan vettek részt a megye több területéről, de érkezett egy három fős csoport Baranya megyéből is, tanárok, óvónők, gyógypedagógusok és még sorolhatnánk.

A témák közt szerepelt a PSZ bemutatása, a szakszervezet szerepe a köznevelés alakulásában és végül a kollégák beszámolói saját élethelyzeteikről és PSZ-es tapasztalataikról.

A fórumot Fehérné Kajtár Hajnalka, a PSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezet elnöke, mint moderátor indította egy bevezetővel és a vendégek bemutatásával.

Az előadók közt az adott témában felszólalt Szabó Zsuzsa alelnök, aki bemutatta a szakszervezet működését és az elmúlt két évben elért eredményeket, valamint a PSZ honlapját. Őt követte Szüdi János oktatási szakértő és végül, de nem utolsó sorban Gallóné Piroska elnök. A fórum végén szót kért Fehérné Hajnalka, aki beszámolt az elmúlt négy éves ciklusról, amióta őt megválasztották és kiemelten beszélt néhány konkrét esetről.

Az előadók részletesen kifejtették a szakszervezetek és a kormány közötti megállapodásról valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kollektív szerződésről a szakmai véleményüket.

Dr. Németh György Baranya megyei jogász, meghívott vendégként beszámolt az általuk kialakított rendszerről és beszélt az ottani esetekről, eseményekről.

Ezt követően néhány érintett, többek között a bajai Jelky András Szakközépiskolában történt eset két pedagógusa mesélt a vele megtörtént dolgokról, kiemelve a szakszervezet segítségét ebben az ügyben.

Galló Istvánné kijelentette: - az idei évnek fő feladata lesz, hogy bemutatják a szakszervezet munkáját, eredményességét, és ezek a rendezvények jók arra, hogy a kollégák lépjenek be és legyenek tagjaink. A kollégák nem ismerik jól a pedagógusok szakszervezetének a tevékenységét - tette hozzá az elnök asszony.

A szakszervezet küldetése az, hogy képviselje a kollégákat és az adott körülmények között a dologból próbálja a legjobbat kihozni - mondta Gallóné Piroska.

www.bajai-hirhatar.hu

 

Kapcsolódó galériák:

Mert veled is megtörténhet - Baja 2014