Hírek

Újabb levélváltás a kormánnyal

Újabb levélváltás a kormánnyal

Miután a kormányfőtől nem érkezett érdemi válasz a PSZ korábbi levelére, a szakszervezet Orbán Viktor kabinetfőnökének írt, hogy a javaslatokat adják a miniszterelnök kezébe - mondta a Népszavának Galló Istvánné elnök. A PSZ január 12-én tárgyal az EMMI-vel a közoktatás gondjairól. Olvassa el a cikket!

                                                                                                     

Orbán nem áll szóba a pedagógusokkal

Második alkalommal küldött levelet a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Orbán Viktor miniszterelnöknek még novemberben, a válasz a napokban érkezett meg. A nyúlfarknyi levélben a kabinetiroda titkárságvezetője közölte: a levelet továbbították Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek. Jelezték azt is, jó lenne, ha a tanárok a jövőben is inkább Baloghoz fordulnának.

A PSZ tavaly november 21-én megrendezte "Az Igazság Pillanata - Hogy érzed magad?" című fórumát, a rendezvényre az ország minden pontjáról érkeztek pedagógusok, és elmondhatták, hogyan látják az oktatási rendszer jelenlegi működését. Az elhangzottakról a szakszervezet levélben tájékoztatta a miniszterelnököt, levelükre azonban Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár válaszolt, ezt a választ azonban a PSZ december 5-én összeült kongresszusa nem fogadta el. Ekkor újabb levelet küldtek Orbánnak, amelyhez már a kongresszus által elfogadott, a köznevelést sújtó problémákra kidolgozott megoldási javaslatokat is mellékelték. Erre válaszolt most a titkárságvezető.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke lapunknak elmondta: a levelet nem hagyták szó nélkül, kedden írtak Rogán Antalnak, Orbán kabinetfőnökének, hogy a javaslatokat adják a miniszterelnök kezébe - hiszen ez eddig feltehetően nem történt meg. A szakszervezet egyébként jövő kedden tárgyal az Emberi Erőforrások Minisztériumával a közoktatás gondjairól, az elnök szerint az egyeztetések január végéig tartanak majd; ezután összeül a sztrájkbizottság, ahol a tárgyalások eredményeitől függően döntenek majd arról, hogy utcára mennek-e. Egy esetleges megmozdulás előkészületei azonban már zajlanak. "A hangulat nagyon rossz, a kollégák készek akár egy nagy tüntetésen való részvételre is" - mondta Galló Istvánné.