Hírek

Szakmai konzultáció pénzügyi beszámolók elkészítéséhez

Szakmai konzultáció pénzügyi beszámolók elkészítéséhez

A PSZ megyei elnökeinek, gazdasági vezetőinek, a megyei felügyelő bizottságok elnökeinek, tagjainak tartott szakmai fórumot a Pedagógusok Szakszervezete Országos Irodája 2017. február 11-én.

                                                                                                                          

A budapesti fórumon Főglein János, a PSZ könyvvizsgálója és Nagy Imréné, a PSZ Országos Iroda gazdasági vezetője tájékoztatta a megjelenteket a legújabb jogszabályi változásokról, az adózásról, az adható béren kívüli juttatásokról, illetve azokról a tudnivalókról, amelyek szükségesek az önállóan gazdálkodó megyei szervezetek pénzügyi beszámolóinak, illetve költségvetésének elkészítéséhez.

 

A fórum elején Galló Istvánné beszámolt a legutóbbi egyeztetésről: a PSZ elnöke és Szüdi János, a szakszervezet oktatási szakértője 2017. február 10-én a Klebelsberg Központ januárban kinevezett új vezetőjével, Solti Péterrel, szakmai elnökhelyettesével, Hajnal Gabriellával, valamint Kotán Attila gazdasági elnökhelyettessel tárgyalt. Szó volt a tankerületek szervezeti és működési szabályzatáról, amelynek tervezetét véleményezésre megkapja a Pedagógusok Szakszervezete. Az elhangzott ígéret szerint ismét működni fog a monitoring bizottság, amelynek az lesz a feladata, hogy az iskolák, illetve a tankerületek napi működésében jelentkező problémákat azonnal jelezze. Szabó Zsuzsa, a PSZ alelnöke tartja majd a kapcsolatot az érdekvédelmi szervezet és a Klebelsberg Központ között.

 

A felkészítő fórumok folytatódnak: február 20-án a tankerületekkel, február 27-én pedig a szakképzési centrumokkal kapcsolatot tartó PSZ-tisztségviselőket várjuk a szakszervezet budapesti székházába.

 

KÉPGALÉRIA