Hírek

Képzés szakszervezeti tisztségviselőknek

Képzés szakszervezeti tisztségviselőknek

A PSZ Országos Irodája képzést tartott azoknak a szakszervezeti tisztségviselőknek, megyei elnököknek, akik a tankerületi központokkal tartják a kapcsolatot.

                                                                                                                          

A Pedagógusok Szakszervezetének Országos Irodája 2017. február 20-án képzést tartott azoknak a szakszervezeti tisztségviselőknek, köztük megyei elnököknek, akik az átalakult Klebelsberg Központ tankerületeivel tartják a kapcsolatot, képviselve a PSZ tagjainak érdekeit.

Dr. Szüdi János, a PSZ oktatási szakértője az oktatásirányítás új rendszeréről, a feladatmegosztás új rendjéről beszélt. Részletesen ismertette a Kormány és a Pedagógusok Sztrájkbizottsága 2013 januárjában kötött megállapodását, annak még ma is érezhető hatását, majd a 2016-os tavaszi sztrájkbizottsági tárgyalások (25 pontos követelések) eredményeiről adott tájékoztatást. Ez utóbbiakkal is válaszolt arra a gyakran elhangzó kérdésre, hogy „mit csinál a szakszervezet”?

Dr. Selmeciné dr. Csordás Mária, a PSZ vezető jogtanácsosa a tankerületek szervezeti és működési szabályzatával összefüggésben az érdekvédelmi jogosítványokról adott tájékoztatást. Külön kitért a reprezentativitás fontosságára.

A PSZ elnöke, Galló Istvánné arról beszélt, mi a dolga egy szakszervezeti tisztségviselőnek. Felhívta a figyelmet: mennyire fontos, hogy ismerjék a szakszervezet működésének jogi hátterét, a tisztségviselők jogait, ugyanis velük egyenrangú partnerként kell tárgyalniuk a tankerületi központok vezetőinek. Előadásában az érdekképviseleti munka tartalmáról, eszközeiről, formáiról, stílusáról, módszeréről beszélt.

A PSZ Országos Irodája 2017. február 27-én, hétfőn a szakképzési centrumok szakszervezeti tisztségviselőit várja hasonló tanácskozásra.

Képgaléria