Hírek

PSZ: a kormány nem egyeztetett a 9 évfolyamos iskoláról

PSZ: a kormány nem egyeztetett a 9 évfolyamos iskoláról

Újabb egyeztetést kezdeményezünk Balog Zoltán miniszterrel - erről is tájékoztatta az Országos Vezetőséget a PSZ elnöke.

                                                                                                  

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az Országos Vezetőség 2017. március 6-án tartott ülésén beszámolt a két OV-ülés között történtekről. A Pedagógusok Sztrájkbizottsága tagjaként a PSZ konzultációt folytatott Sipos Imre akkor még hivatalban lévő helyettes államtitkárral. A KK elnökével, Solti Péterrel is találkozott a PSZ elnöke - egyeztetést folytattak a tankerületek szervezeti és működési szabályzatáról.


Balog Zoltán miniszterrel a következő témakörökben tartja szükségesnek a PSZ az azonnali egyeztetést: a pedagógus bértábla inflálódik, ezért az illetmény vetítési alapját meg kell emelni, valamint a pótlékok differenciálására a pénzügyi fedezetet meg kell teremteni. Ezeknek az összegeknek a 2018-as költségvetésben meg kell jelenniük.


A PSZ továbbra is az egyik legfontosabb feladatának tekinti, hogy állítsák vissza az ún. kötelező óraszámot.


Nem született még döntés a Köz¬¬nevelés-stratégiai Kerekasztalról, ezért fontos, hogy az ezzel kapcsolatos szakszervezeti javaslatot is figyelembe vegyék.


A PSZ elfogadhatatlannak tartja: a kormány a 9 évfolyamos általános iskola bevezetéséről úgy hozott döntést, hogy erről nem folytatott egyeztetést a munkavállalókat képviselő szakszervezetekkel.
Szabó Zsuzsa alelnök újabb, PSZ-tagokat illető kedvezményekről adott tájékoztatást. Az Országos Vezetőség meghallgatott egy marketing-stratégiai elképzelést is, amelynek célja a szakszervezet munkájának megismertetése, a tagok számának növelése.

 

Képgaléria