Hírek

Eötvös József-emlékplakettet kapott három önkormányzat

Eötvös József-emlékplakettet kapott három önkormányzat

Idén három önkormányzatnak adományozott a PSZ Eötvös József-emlékplakettet a pedagógusnap alkalmából: Székesfehérvárnak, Lébénynek és Hortnak.

                                                                                                                                    

A Pedagógusok Szakszervezete által alapított elismerést olyan települések kapják, amelyek a lehetőségeikhez képest a legtöbbet tették nevelési-oktatási intézményeik színvonalas fenntartásáért, eredményes működéséért, ahol a szakmai és munkavállalói érdekeket egyaránt figyelembe veszik, s a pedagógusok, közalkalmazottak élet- és munkakörülményeit helyi többletforrásokkal is javítják.

Székesfehérváron Galló Istvánné, a PSZ elnöke adta át az elismerést a polgármesternek, Cser-Palkovics Andrásnak. Az ünnepségen jelen volt Jámbor Ferencné megyei elnök is. Galló Istvánné az elismerés indokolásában elmondta: Székesfehérváron zavartalanul működnek a köznevelési intézmények: az Önkormányzat minden évben biztosítja az ehhez szükséges pénzt. A fenntartói-szakmai irányítás - az érdekvédelem szakmai véleményét is figyelembe véve - eredményes. Az érdekegyeztető fórum több évtizede hatékony a város és a reprezentatív PSZ helyi szervezete között.

 

Helyi beszámolók:

http://feol.hu/hirek/belvarosi-felujitasok-1841151

http://www.fehervartv.hu/video/index/20339

http://www.szekesfehervar.hu/eotvos-jozsef-emlekplakettet-kapott-szekesfehervar

 

A Győr-Moson-Sopron megyében található Lébény önkormányzata egy egységes óvodát-bölcsődét tart fenn. Döntéseinél a helyi képviselők figyelembe veszik a nevelőtestület véleményét, javítják a dolgozók élet- és munkakörülményeit. Az elismerést Szabó Zsuzsa, a PSZ alelnöke adta át Kovács Gábor polgármesternek.
 

Tekintse meg képeinket!

 

A Heves megyei Hort nagyközség kiemelt feladatának tekinti óvodája eredményes működését, ehhez biztosítja a személyi és tárgyi feltételeket. Az önkormányzat korrekt kapcsolatot ápol a Pedagógusok Szakszervezete vezetőivel, tagjaival. Polgármestere - megválasztása óta - nagy jelentőséget tulajdonít a pedagógusnap megünneplésének, elismeri a településen dolgozó pedagógusok és az ő munkájukat segítők erőfeszítéseit. Kerek Oszkárnak Galló Istvánné, a PSZ elnöke adta át az emlékplakettet.

 

Tekintse meg képeinket!

 

Karancslapújtőn, Nógrád megye kistelepülésén egy PSZ-alapszervezet érdemelte ki az elismerést: a Mocsáry Antal Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közössége a PSZ megyei szervezetének egyik legnagyobb taglétszámú alapszervezete: 37 aktív és 11 nyugdíjas tagja van. Az emlékplakettet Galló Istvánné, a PSZ elnöke adta át.