Hírek

Hiába a tiltakozás, újabb iskolaigazgatókat cseréltek le

Hiába a tiltakozás, újabb iskolaigazgatókat cseréltek le

A szülők és a tanárok tiltakozása ellenére a ferencvárosi alpolgármester tanácsadóját nevezte ki a tárca az egyik legnagyobb, fővárosi két tannyelvű iskola élére. Váltás lesz Algyőn is.

                                                                                                                                                                                                     

A szülők és a nevelőtestület tiltakozása ellenére a ferencvárosi alpolgármester tanácsadóját nevezte ki a tárca az egyik legnagyobb, fővárosi két tannyelvű iskola élére. Tóthmátyásné ezt a Magyar Nemzetnek megerősítette, hozzátéve: augusztus 1-től veszi át a vezetést és csak egy évre szól a mandátuma. A pályázaton indult az eddigi igazgató, Zoltán László is, aki 25 évig irányította az iskolát: ő alakította át két tannyelvűvé a gimnáziumot, ahová többszörös a túljelentkezés. Egy kurta telefonhívás tudatta, nem őt választották a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium élére, mert átlépte a nyugdíjkorhatárt. Mivel tartottak tőle, hogy ez lesz az indok, az igazgató-helyettes is beadta a pályázatát.  Őt 64 igen, 12 nem ellenében támogatta a nevelőtestület, Tóthmátyásné tanácsadó viszont 45 nem és 32 igen voksot kapott. Ennek ellenére ő lesz igazgató. Az eddigi igazgatónak állítólag azért kell távoznia, mert nem akadályozta meg a kockás inges demonstrációt. A szülők pikniket szerveznek a jövő hétre, tiltakozásképpen - írta a Magyar Nemzet.

(Fotó: Magyar Nemzet)

https://mno.hu/belfold/hiaba-a-tiltakozas-a-kormany-igazgatot-valtott-2408458

 

Kapcsolódó cikk:

 

Csak az Emmi akarta az új igazgatót Algyőn

Szakmailag és emberileg is értetlenül állok az előtt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma indoklás nélkül elutasította pályázatomat az iskola igazgatói posztjára – mondta Horváthné Kunstár Andrea. Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola megbízott igazgatója az elutasító határozatról pénteken kapott e-mailt a minisztériumtól. A településen többen úgy vélik, hogy az ügyben politikai döntés született: az új igazgatónő férje a helyi Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője.

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/2_ev_utan_lesz_ujra_allando_vezetoje_az_iskolanak_csak_az_emmi_akarta_az_uj_igazgatot_algyon/2526595/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso