Hírek

Ünnepségsorozattal készül a Pedagógusok Szakszervezete fennállásának 100. évfordulójára

Ünnepségsorozattal készül a Pedagógusok Szakszervezete fennállásának 100. évfordulójára

Centenáriumot ünnepel a Pedagógusok Szakszervezete. Jogelődje, a Magyarországi Tanítók Szakszervezete (MTSZ) 1918. december 30-án alakult meg Budapesten: a régi képviselőház üléstermében, a Bródy Sándor utca 8. szám alatt tartotta végleges alakuló ülését az MTSZ.

Az elődök munkásságára emlékezve rendezvénysorozatot indít a Pedagógusok Szakszervezete: 2018. november 6-án, kedden 17 órakor kiállítás nyílik a PSZ budapesti székházában korabeli dokumentumokból, a szakszervezet emléktárgyaiból, régi oktatási eszközökből. A kiállítást bárki megtekintheti a székház nyitvatartási idejében.

Fasori esték címmel sorozatot is indít a PSZ. Az első előadó Pléh Csaba akadémikus lesz, aki a közoktatás helyzetéről beszél majd a kiállítás megnyitása után (november 6., kb. 17 óra 45 perctől).

A karácsonyi időszakban meglepetésre is készül a Pedagógusok Szakszervezete: a fővárosban lévő Nyugdíjas Pedagógus Otthon lakóinak régi vágyát szeretné teljesíteni. Az otthon 1955. november 15-én nyitotta meg kapuit, létrehozója az akkori Oktatásügyi Minisztérium volt a Pedagógusok Szakszervezete egyetértésével.

A jövő év elején centenáriumi konferenciát szervez a PSZ, és részese lesz egy olyan nemzetközi szakmai tanácskozásnak, amelynek Budapest ad otthont.