Hírek

Ülésezett a PSZ Országos Nyugdíjas Tagozata

Ülésezett a PSZ Országos Nyugdíjas Tagozata

Az értekezlet első részében a PSZ elnöksége tájékoztatta a jelenlévőket: Szabó Zsuzsa elnök  a 100 éves évfordulóról, az Emmi-vel kötött megállapodásról, valamit a bérkövetelésekről beszélt. Gosztonyi Gábor a PSZ aktuális érdekvédelmi munkáját, az elmúlt hónapok eseményeit, a kormány oktatás területén végrehajtandó terveit ismertette a nyugdíjas tagozatvezetőkkel. Totyik Tamás szólt a fokozódó pedagógushiányról, annak okairól, az ösztöndíjprogramról és a székházban a korábban meghirdetett pályázatra beérkezett munkákból nyíló kiállításról.

 A Tagozat vendége volt Papp Katalin, a NYOK elnöke, aki tájékoztatást adott a nyugdíjasokat tömörítő civil szervezet tevékenységéről, célkitűzéseiről, partnerkapcsolatairól, nehézségeiről, valamint a NYOK április 25-re meghirdetett „Mi is megszólalunk!”  soron következő konferenciájáról.

A tanácskozás végén Dvorácskó Balázs – a frissen megalakult PSZ Ifjúsági Tagozat elnöke – a tagozat aktuális tevékenységéről, terveiről és az április 26-ra tervezett demonstrációról tájékoztatott, és beszélgetett a résztvevőkkel.