Hírek

Szolidaritási nyilatkozat

A PSZ egyetért az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség céljaival és támogatja követeléseiket!
Fotó: egeszsegkalauz.hu, MTI

Szolidaritási nyilatkozat

 

A Pedagógusok Szakszervezetének
szolidaritási nyilatkozata
az Őszintén az Egészségügyért Akciószövetség támogatásáról

 

     A Pedagógusok Szakszervezete egyetért az Őszintén az Egészségügyről Akciószövetség céljaival és támogatja követeléseiket!

     Közismert, hogy a magyar egészségügy súlyos gondokkal küzd. Az, hogy az évtizedek alatt elhasználódott orvosi berendezések, elkopott eszközök, rossz munkakörülmények ellenére az egészségügy működik, azoknak a szégyenteljesen rosszul fizetett munkatársaknak köszönhető, akik erejükön felül, sokszor saját és családjuk érdekeit háttérbe szorítva látják el feladatukat, áldozatos munkájuk a hivatástudat legszebb példája! Ők azok, akik valódi felelősséget éreznek a betegekért!

Ők azok, akiknek a bére a legalacsonyabbak közé tartozik Magyarországon.
Ez az ország szégyene! Ez az ország tragédiája!

     Ők lépnek most fel. Ők hirdetnek akciót. Nem saját magukért, hanem azért, mert a magyar egészségügy beteg! A demonstráción a gyógyítás békés szándékával azok vesznek részt, akik hálapénz nélküli méltó bérezést, megfelelő munkakörülményeket, várólista helyett gyors és hatékony ellátást, megfelelően képzett utánpótlást szeretnének elérni. Itthon! Mindezt elsősorban a betegek érdekében!

     A magyar egészségügy teljesítőképessége határához érkezett. Mindnyájunk érdeke, hogy problémáira valódi megoldást találjon a hatalom.  A pedagógusok értik és megértik az egészségügyben dolgozók elkeseredettségét!  Érzik, tudják, hogy azok, akikre betegségünk idején támaszkodhatnak, most segítséget, támogatást várnak! A pedagógusok már felismerték, hogy csak az összefogás segíthet a bajban. Ezért a Pedagógusok Szakszervezete támogatja a nyolc egészségügyi tömörülés által megfogalmazott célokat. Egyetért az e célokért megszervezett demonstrációval!

Budapest, 2015. május 8.

Pedagógusok Szakszervezete